Steentapijt UV-gesloten

Steentapijt UV-gesloten


Een steentapijt uv-binnen gesloten bestaat uit miljoenen zandkorreltjes. Die hebben standaard een afmeting van 1 tot 2mm, 2 tot 3mm of 3 tot 4mm.


De korreltjes worden door Casa Bela Decor met de meeste zorg geselecteerd. De korrels zijn gewassen en vuurgedroogd. Door de erosie in rivierbeddingen is het zand gedurende miljoenen jaren bewerkt en zo mooi afgerond en dus niet gebroken.


De kleuringen gebeuren op een hoge temperatuur en met speciaal ontwikkelde coatings waardoor een zeer hoge kwaliteit bekomen wordt die slijtvaster en keurvaster is.VERSCHIL MET STANDAARD STEENTAPIJT


Het verschil met een standaard steentapijt zit in het gebruikte bindmiddel en de gebruikte coating voor de kleuring van de steentjes zelf. Bij een standaard steentapijt wordt er gewerkt met epoxy, zowel voor de inkleuring van de steentjes als voor het bindmiddel waarmee gesmeerd wordt. Epoxy is onderhevig aan vergeling onder invloed van de zonnestralen.


Bij een uv-bestendig steentapijt wordt gekozen voor een hoog kwalitatief niet-vergelend bindmiddel zodat de kleur van het steentapijt onder belasting van de zonnestralen wordt behouden. Ook de steentjes zelf worden met een niet-vergelende pu-coating ingekleurd.


 

LICHTE VLOEREN


Lichte vloeren zijn het meest onderhevig aan verkleuring door zonlicht. Daarom is het aan te bevelen om met een lichtecht pu bindmiddel te werken zodat de kleur na vele jaren dezelfde blijft. Er is dan wel een beperktere kleurkeuze mogelijk omdat sommige pigmenten ook minder stabiel zijn bij direct zonlicht.


Eenmaal de steentjes en het bindmiddel gemengd zijn, smeren we de gekleurde steentjes uit.


Nadien wordt er een dichtzetmassa over de vloer gesmeerd die zich boven en tussen de grindkorrels vestigt. De vloer is nu 'gesloten'.


Optioneel is een extra vernislaag (mat of satin), die de vloer een extra bescherming geeft.


Het resultaat is een sterke vloer, zonder naden en mogelijk in meer dan ontelbare kleuren.


Casa Bela Decor  | Zonnebeekseweg 152 | 8900 Ieper | T. 0472 47 20 31 | info@casabeladecor.be | www.casabeladecor.be